V ponedeljek, 6. 4. 2020, so imeli otroci naravoslovni dan. Pekli so piškote, kruh, palačinke, celo krofe. Pri tem so uporabljali različna čutila. 

Spečeni piškoti, obliti s čokolado, NAJBOLJŠI!!  Peka piškotov mi je odlično uspela, saj je piškotov že skoraj zmanjkalo. Jutri bom moral ponoviti današnji naravoslovni dan.

Vse sestavine sem zmešal in pokril in pustil, da vzhaja. Med tem časom sem igral nogomet zunaj pred hišo. Ko sem se vrnil, sva z mami razvaljala debelino testa na 1cm -2cm.  Potem sem s kozarcem oblikoval krofe. Krofe sva pokrila še za 15 minut, da vzhajajo. Nato jih je mami dala v posodo z oljem. Ko so se spekle na spodnji strani, sem jih previdno obrnil.  Ocvrte krofe sva položila na papirnate brisačke, da se odcedijo. Mami je stopila čokolado na pari in jaz sem namakal krofe. Jaz imam najraje čokoladni preliv in čokoladne mrvice.  Zdaj, ko mami ni v službi, ima veliko časa, da kuha ali peče. Mamici zelo rad pomagam . Naredila sva že tudi čokoladno zvezdo, rogljičke, palačinke, biskvit s pudingom, jabolčni zavitek, …..

 

Moji piškoti z marmelado in nutello.

Moji piškoti so zelo dobri, saj sem jih pomočila še v čokolado.

Spekel sem palačinke s čokolado. kako lepo dišijo in zelo so dobre.

Spekla sem piškote. V maso sem dodala tudi vanilijev sladkor in polnozrnato moko. Odkar sem doma, sem tudi spekla čokoldane mafine, kruh in bananin kruh.  Vse prehitro zmanjka.

Jaz sem spekla piškote s čokolado, kokosom in sladkorjem.

Čisto sam se naredil piškote. Zeloo so bili dobri.